Скандал: Сватот на Катица кандидат за пратеник на СДСМ!

„Не можам во април, имам приватни обврски, ќерка ми ќе прави свадба“, беше едно од образложенијата на Јанева пред половина година кога стануваше збор за закажување на датумот за следното рочиште за „Пуч“ кога како причина за одложувањето на рочиштето за случајот „Пуч“, ја наведе семејната веселба на нејзината ќерка.Емилија Јанева, ќерката на специјалната јавна обвинтелка, пред половина година стапи во брак со Петар Поцков, синот на Сашо Поцков, кој од септември 2013 година е на функцијата Претседател на Општински Организација на СДСМ Гевгелија, откако претходно беше носител на Советничка листа на СДСМ на локалните избори во 2009 година. Потоа, Сашо Поцков станува советник во советот на општина Гевгелија и истата функција ја извршува до март 2013.
Истиот овој Сашко Поцков, сега сват на Катица Јанева е на листите за кандидат за пратеник на СДСМ.
 
Партиската поврзаност на Катица Јанева со СДСМ има длабоки корени. Имено, пред неколку дена весникот „Дневник“ објави и членска книшка од СДСМ на Катица Јанева издадена во 2004 година. Претходно, во јавноста беа откриени и аферите за непотизам и партиски вработувања.
Поточно, Катица во СЈО потпишала решенија за работа на својот внук, на осуденикот и затвореник воедно и гласноговорник на СДСМ Борче Трајковски – Бургија, ќерката на Есад Рахиќ, Ѓорѓи Камчев инаку член на платеничката „револуција“, Катерина Рамбабова ќерка на кандидат за пратеник од Штип и ќерка на судија обвинет за малверзации, и редица други вакви слични партиско-семејни врски кои Јанева ги згрижи под СЈО.
Независноста на специјалниот обвинител беше еден од темелните принципи на Пржинскиот догвор врз основа на кој е формирано и СЈО, а гарантори на договорот се амбасадорот на САД и ЕУ.
Засега, од гаранторите нема ниту збор за овие афери.
Извор: ИнфомаксЕмилија Јанева, ќерката на специјалната јавна обвинтелка, пред половина година стапи во брак со Петар Поцков, синот на Сашо Поцков, кој од септемвр

Пронајдете не на следниве мрежи: