Скокнала преку прозор за да го избегне силувањето: Тој ме нападна како разгневен ѕвер…

Loading...

Тој се обиде да ме силува а за малку и ќе ме убиеше. Мислев дека ќе умрам. Знаев дека немам избор па можев само да скокнам преку прозор. Во сцена како од хорор филм Крег Кантвел пронашол пат до заклучената бања за да дојде до 20-годишната Џеми Риксон. Во обид да побегне од 30-годишниот Крег, Џема скокнала од прозор, паднала од висина од 6 метри и завршила со скршеници.
Џема тој ден била сама во ноќната смена.
-Не требаше да ме остават сама. Таа ноќ морав да се грижам за шест лица, кои главно има проблеми со менталното здравје. Никако не би било безбедно да ме остават сама цела смена. Крег се обиде да ме силува а за малку и ќе ме убиеше. Знаев дека имам само  еден избор- да скокнам преку прозор- раскажува таа.
Во раните утрински часови Крег започнал да ги вознемирува другите и да се жали дека има силни главоболки, па така Џема го однела во собата со лекови, па додека ја средувала документацијата, тој ја заклучил вратата.

 

-Се обидов да не му покажам дека сум исплашена па го повикав на чај. Но тој се фрли на мене, му реков дека морам да одам во тоалет. А тој ми рече дека ќе ме убие и ме нарече ку*ва. Бев преплашена, тој ме нападна а јас успеав да избегам до тоалетот, и таму се заклучив. Мислев дека сум сигурна но додека повикував полиција тој со стол започна да го руши ѕидот од бањата. И полека започна да прави пат до бањата. –додава таа.
Па така немала избор и морала да скокне од прозорот.
А по настанот таа одредено време била парализирана, но сега физички е во ред а психички се уште не може да заздрави.
Крег е осуден на 9 години затвор. Во сцена како од хорор филм Крег Кантвел пронашол пат до заклучената бања за да дојде до 20-годишната Џеми Риксон. Во обид да побегне од 30-годишни

loading...
Loading...