Скопје меѓу поевтините градови за живеење, Лондон најскап

Loading...

Скопје меѓу поевтините градови за живеење  додека Лондон најскап.Лондон е најскапиот град за живеење во целиот свет, Скопје од 193, се најде на 178 место на листата на „Ekspatistan”, која се занимава со споредување на трошоците на живот во светски градови.
Месечна кирија за стан во Лондон во просек изнесува околу  4250 долари, а за месечен билет за јавен превоз граѓаните одвојуваат околу 215 долари.
Првите пет најскапи градови, покрај Лондон се Осло, Женева, Цирих и Њујорк. За споредба се земени цените на храната, лековите, превозот, месечната кирија.
Скопје се наоѓа на дното на листата, меѓу Техеран, Гвадалахара, Дака, Мумбаи и КаироЛондон е најскапиот град за живеење во целиот свет, Скопје од 193, се најде на 178 место на листата на „Ekspatistan”, која се занимава

loading...
Loading...