Следете во живо каде ќе падне сателитот Гоце кој без контрола паѓа кон Земјата

Loading...

Во живо може да следите каде ќе падне овој сателит.Имено, се уште не е познато на кое место ќе падне овој сателит кој го носи името Гоце. За сега се знае дека се движи во 13 километри на ден.
Се очекува да падне во океан или во ненаселено место.
Движењето на сателитот може да го следите на страницата на Европската вселенска агенција- ESA.
Притоа, CNN наведува дека денес или најдоцна утре сателитот ќе навлезе во атомсферата.
Додаваат дека големиот дел од сателитот ќе изгори во текот на влегувањето во атмосферата. Исто така наведуваат дека неговите остатоци немаат нуклеарна енергија и токму затоа нема причина за грижа.
 
Имено, се уште не е познато на кое место ќе падне овој сателит кој го носи името Гоце. За сега се знае дека се движи в

loading...
Loading...