Следуваат 4 споени неработни денови- еве кога ќе бидеме слободни годинава

Следниот неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија е 6-ти април (Велики петок, а после викендот исто така неработен ден ќе биде и вториот ден од Велигден, 9-ти април, што значи дека следуваат 4 споени неработни денови.Ова се сите неработни денови кои преостануваат до крајот на годината.
Согласно со Законот за празниците на Република Македонија во 2018 година неработни денови се:
За сите граѓани на РМ
• 09 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
• 01 мај (вторник), Ден на трудот,• 24 мај (четврток) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители• 15 јуни (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам,• 02 август (четврток), Ден на Републиката• 8 септември (сабота), Ден на независноста
• 11 октомври (четврток), Ден на народното востание,• 23 октомври (вторник), Ден на Македонската Револуционерна Борба,• 8 декември (сабота), “Св. Климент Охридски”
За граѓаните од православна вероисповед
• 06 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден• 25 мај (петок), Духовден, петок пред Духовден• 28 август (вторник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)
За граѓаните од католичка вероисповед
• 02 Април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден• 01 ноември (четврток), Празникот на сите светци• 25 декември (вторник), првиот ден на Божик
За граѓаните од муслиманска вероисповед
• 21 август (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
• 22 ноември (четврток), Ден на Албанската азбука
За граѓаните припадници на српската заедница во РМ
• 27 јануари (сабота), Свети Сава
За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ
• 08 април (недела), Меѓународен ден на Ромите
За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ
• 23 мај (среда), Национален ден на Власите
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
• 19 септември (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
• 28 септември (петок), Меѓународен ден на Бошњаците
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
• 21 декември (петок), Ден на настава на турски јазик.Ова се сите неработни денови кои преостануваат до крајот на годината.
Согласно со Законот за празниците на Република Македонија во 2018 год

Пронајдете не на следниве мрежи: