Слободан Милошевиќ е жив?!

Фактот дека никој не го видел мртвото тело на Слободан Милошевиќ освен патолозите, предизвика голем број сомнежи кои се уште се неразјаснети. Како што пишува српскиот Курир, за смртта на Милошевиќ постојат голем број приказни.Како што веќе и е познато на јавноста, Милошевиќ почина на 11 март 2006 година во притвор. Бидејќи беше закопан на прилично необично место, и никој не го виде неговото мртво тело, и со оглед на фактот дека никој од неговото семејство не го посетува негоиот гроб, многумина веруваат дека тој не е мртов, дека смртта била излажирана, и дека денеска заедно со своите сопруга, ќерка, син и брат, живее во Русија. Оваа теза особено стана популарна откако како причина за неговата смрт беше наведен инфаркт, утврден еден ден подоцна, по извршената обдукција, а пред да почине неговиот брат замина токму во Русија.
Српскиот Курир објавува и дека наодот од патолозите никогаш не бил објавен, а пред да почине, Милошевиќ бил советуван да оди во Русија од страна на лекарите. Исто така, холандскиот затворски лекар, две недели пред смртта на Милошевиќ, во неговата крв најде траги од лек рифампицин, кој го намалува ефектот на лековите против висок притисок кои тој ги користел, како и присуство на уште еден лек дроперидол, кој според фармацевтите може да го донесе човечкиот организам во состојба на длабок сон, налик на смрт.
Затоа , сеуште останува мистерија што се случило со Милошевиќ, заклучува весникот.Како што веќе и е познато на јавноста, Милошевиќ почина на 11 март 2006 година во притвор. Бидејќи беше закопан н

Пронајдете не на следниве мрежи: