Случај кој го потресе регионот: Еве кој е виновен за смртта на детето кое почина од сепса!

Лекарите во Лозница направиле грешки при лекувањето на Раденко Никодиновиќ (8) и се одговорни за неговата смрт!Ова го тврди Цветко Мариќ, адвокатот кој го брани Добривоје Бојаниќ, осомниениот ортопед кој несовесно го лекувал детето кое поради скршеница на рака починало од сепса.
-Според изјавите на лекарите при сослушувањето, може да се заклучи дека тие донесувале погрешни одлуки во првите денови од лекувањето на Раденко Никодиновиќ. Процесот траеше предолго, детето одеше од лекар до лекар, се губеше скапоцено време. Едноставно, тие не можеа на време да препознаат многу сериозна компликација која подоцна доведе до смрт на детето – изјавил Мариќ за „Информер“.Ова го тврди Цветко Мариќ, адвокатот кој го брани Добривоје Бојаниќ, осомниениот ортопед кој несовесно го лекувал детето кое поради скршеница на ра

Пронајдете не на следниве мрежи: