Смртоносните руски Т-90 тенкови се отпорни на ТОВ проектили и го започнуваат копненото чистење на Сирија!

Loading...

Четвртата механизирана дивизија на сириската војска, за прв пат ги употреби новопристигнатите Т-90 тенкови во своите редови на јужниот фронт во Алепо, со цел да се продолжи офанзивата на градовите Кафрај и Ал Фу, наведоа воените извори.Новите Т-90 тенкови поседуваат извесни својства кои Т-55 и Т-72 не ги поседуваат, како што се тенковски топ 2А46М 125, четириактивен В-12 клипен мотор и Контакт-5 ЕРА (оклоп за заштита од експлозиви).
Терористите на ИСИС најмногу успех во северна Сирија остварија благодарение на противтенковските ТОВ проектили произведени во Америка. Меѓутоа, со Контакт-5 ЕРА оклопот, тенковите се доволно силни да го издржат ударот од ТОВ проектилите.
Сириската војска, Силите на националната одбрана и борците на Хезболах, ги зајакнаа своите заеднички операции против терористите на ИСИС во Алепо, посебно на 30. септември кога руските воздушни сили почнаа да вршат напади на територијата на ИСИС.
Сириската војска и борците на НДФ, во саботата успешно се пробија низ положбите на терористите на ИСИС и ги протераа од уште две села во провинцијата Алепо.
Операциите на провладините сили биле до толку жестоки, што терористите на ИСИС не можеле да се сокријат во селата Ал Фајсал и Ал Малки.
Исламската држава ги повлече своите сили од споменатите села и околните области, оставајќи зад себе десетици мртви и ранети борци.Новите Т-90 тенкови поседуваат извесни својства кои Т-55 и Т-72 не ги поседуваат, како што се тенковски топ 2А46М 125, четириактивен В-12 клипен мо

loading...
Loading...