Смртта се исплати: Ги претвора мртовците во дијаманти

Loading...

Од еден мртов човек може да се направат девет дијаманти- вели Швајцарецот кој ги претвора мртовците во дијаманти.Притоа неговата компанија пронашла начин од човечките остатоци да направи дијаманти.
Процесот трае три месеци и притоа пепелта се става на висока температура и интензивен притисок. Крајниот резултат е дијамант, главно со сина боја.
Секој дијамант е единствен, затоа што клиентите одлучуваат за цена и облик. Цената на еден дијамант изнесува 3.700 евра.Притоа неговата компанија пронашла начин од човечките остатоци да направи дијаманти.
Процесот трае три месеци и притоа пепелта се става на

loading...
Loading...