Смртта застана на патот помеѓу неа и нејзините желби, но благодарејќи му на нејзиното срце тие сепак ќе бидат остварени!

Loading...

Кога Сандра Честерман отишла да го испразни апартманот во кој неодамно страдала нејзината ќерка, меѓу нејзините работи пронашла и несесер. Во него се наоѓаше еден стуткан лист хартија. Тоа беше списокот на работи кои Кристина Честерман сакала да ги направи во животот.Кристина во една прилика му спомна нешто од тој список на мојот сопруг. Тоа толку личи на неа, бидејќи беше многу организирана. Таа си го имаше испланирано целиот свој живот…како да знаеше дека нема долго да живее. Чувствуваше дека мора да направи уште многу работи – вели Сандра Честерман.
Кристина Честерман (21), која посетувала студии за медицинска сестра на Државниот универзитет „Чико“ во Калифорнија, беше прегазена од автомобил кога се враќала од предавања. Неколку дена подоцна и беше прогласена мозочна смрт, но судбината имала неверојатен план – работите од нејзиниот список сепак ќе се исполнат.
Кристина беше донатор на органи, а благодарејќи му на тој несебичен чин веќе се спасени неколку луѓе. Меѓу нив е и Сузан Виеиру, 64-годишна пензионирана негувателка од Камбел (калифорнија) која го доби нејзиното срце,
Бидејќи донаторите и примачите на органи немаат информации едни за други, Виеира не знаела од кого го добила своето срце. Но, еден ден таа доби ла повик од една нејзина пријателка која и ја раскажа приказната за Кристина Честерман, нејзиниот список и за тоа дека нејзината мајка се надева дека еден ден ќе ја запознае жената која го добила нејзиното срце.
Неверојатен пресврт
Ми ја прочита листата на Кристина. Како некој да ми ја дал мојата животна биографија. Постоеја толку работи од листата што веќе ги имам направено. Се наежив – раскажа бившата негувателка.
На пример, таа веќе има јавано камила и одела на часови по летање; а двете овие работи се наоѓаа на листата на Кристина.
Сандра Честерман и Виеира стапиле во контакт преку социјалните мрежи и се договориле да се запознаат.
Сузан Виеира сега сака да и оддаде чест на Кристина со тоа што ќе го исполни остатокот од нејзините желби. Помеѓу останатото, ќе мора да ги посети сите континенти и да скока со падобран. Кристина во една прилика му спомна нешто од тој список на мојот сопруг. Тоа толку личи на неа, бидејќи беше многу организирана. Таа си го имаше исп

loading...
Loading...