Снег на хрватското крајбрежје

Во Сплит и пошироката околина од недела паѓа снег, кој засега не се задржува на тлото.Од сплитската Метеоролошка служба велат дека утрово температурата во градот изнесувала три степени, но како одминува утрото станува сè постудено, па не е исклучена можноста снегот да продолжи да паѓа.Покрај Сплит, снег е забележан и во другите хрватски приморски градови, како Трогир, Шибеник, Дубровник и Каштелан.
МакфаксВо Сплит и пошироката околина од недела паѓа снег, кој засега не се задржува на тлото.Од сплитската Мете

Пронајдете не на следниве мрежи: