Снежната бура остави над милион лица без струја

Снежна бура ги зафати Соединетите Американски Држави.Североисточниот дел на САД се справува со големата снежна бура која остави бес струја милиони жители. Снежната покривка достигна над 30 сантимери и предизвика застој во сообраќајот. Откажани беа над три илјади летови. Во некои региони се затворени училиштата.
Серија држави, меѓу кои Канзас и Њујорк, прогласија вонредна состојба. 
Според метеоролозите снежните врнежни во источното крајбрежје на САД ќе продолжат до понеделник.Североисточниот дел на САД се справува со големата снежна бура која остави бес струја милиони жители. Снежната покривка достигна над 30 сантимери и

Пронајдете не на следниве мрежи: