Снимка на убиецот од Берлин – еве како се забавувал пред масакрот

Два дена после терористичкиот напад во Берлин, германските медиуми наишле на снимка од осомничениот напаѓач, 24- годишниот Анис Амри.Снимката е објавена во септември, а на него се гледа како весело момче, за кое се претпоставува дека е Анис, пее песна и шета по берлинскиот округ Фририхшајн-Кројцбург.
Овој округ е познат по барови и ноќни клубови.
Анис Амри е осомничен за напад на камионот во кој страдаа 12 лица. Полицијата ги нашла неговите документи во камионот кој удри луѓе на божиќниот панаѓур. Подоцна е соопштено дека се пронајдени и негови отисоци од прстите на вратата на камионот.Снимката е објавена во септември, а на него се гледа како весело момче, за кое се претпоставува дека е Анис, пее песна и шета по берлинскиот округ

Пронајдете не на следниве мрежи: