Сноуден дал 20.000 тајни документи на новинар од Бразил

Loading...

Новинар од британскиот „Гардијан“ од Бразил вели дека поседува 20.000 документи од Сноуден за целата афера со прислушкувањето од страна на американската Влада.Глен Гринвалд новинар и дописник за британскиот „Гардијан“ од Бразил пред Комисијата на бразилскиот сенат посочил дека програмата на американското разузнавање за глобално следење на електронските комуникации не била само за откривање и следење терористи туку и за економска и индустриска шпионажа.
„Статиите што се објавени се мал дел од содржината на тие документи“, додаде тој без да прецизира што содржат.
Новинарот посочи дека наскоро следат нови откритија за шпионажата на САД во соработка со Бразил и Латинска Америка. Глен Гринвалд новинар и дописник за британскиот „Гардијан“ од Бразил пред Комисијата на бразилскиот сенат посочил дека

loading...
Loading...