Сноуден доби работа, а фирмата што го вработи доби тужба

Loading...

Американското Министерство за правда ќе се приклучи на тужбата на приватно лице против фирмата УСИС, која своевремено дала поволно мислење за Едвард Сноуден, кој конкурирал во сојузната установа, соопштило денеска министерството. УСИС е фирма која со американската држава од 1996 година има договор за разгледување на способноста на лица кои сакаат да работат во федерални агенции.
Тужбата на Министерството не се однесува директно на тоа што УСИС дал „зелено светло“ за Сноуден, туку на системски несоодветното истражување на минатото на кандидатот.
УСИС го оцени способен за работа во федералните органи на САД и Арон Алексис, кој минатиот месец во центарот на американската морнарица во Вашингтон убил 12 луѓе.УСИС е фирма која со американската држава од 1996 година има договор за разгледување на способноста на лица кои сакаат да работат во федерални аген

loading...
Loading...