Сноуден ќе биде дел од рускиот Сенат?

Loading...

Најбараниот човек од Америка во моментов, Едвард Сноуден, најверојатно ќе биде поканет да работи во рускиот Сенат.Сноуден е поканет да биде дел од горниот дел на рускиот Парламент – Совет на федерацијата.
До оваа идеја дошол сенаторот Руслан Гатаров, кој ја раководи работната група која контролира дали при обработката на лични податоци се почитува неприкосновеноста на приватниот живот – уставното право на руските граѓани.
Гатаров посочи дека работната група „не му плаќа на никого“.
„Парите се последната работа на која мисли Сноуден. Ако тој мислеше на пари ќе ја продадеше информацијата и ќе заминеше во друга држава, за да си направи пластична операција и друг пасош“, изјавил тој.Сноуден е поканет да биде дел од горниот дел на рускиот Парламент – Совет на федерацијата.
До оваа идеја дошол сенаторот Руслан Гатаров, ко

loading...
Loading...