Сноуден: Во тек е тотално следење на населението, службите знаат се за вас!

Лондонскиот The Guardian синоќа објави дека бившиот соработник на ЦИА и НСА Едвард Сноуден предупредил- „Не се наоѓаат под контрола само поединци од американските специјални служби, туку и целокупното население на планетата.Сноуден на влијателната британска листа и открил дека службите на САД за нив знаат се. И тоа го објаснил вака…
„Не се работи само за традиционалните „демнења“ за некои кои се сомневаат дека ги нарушуваат законите. Станува збор за тотално пратење кое ги подразбира- сите  телефонски повици, електронски запишувања, текстови кои сте ги напишале, дури и историјатот на вашите купувања“.
„Тие знаат се за вас- Кои ви се пријатели, каде планирате да одите, што и кого сакате.“Сноуден на влијателната британска листа и открил дека службите на САД за нив знаат се. И тоа го објаснил вака…
„Не се работи само з

Пронајдете не на следниве мрежи: