Со чувар-куќа до лице без акни

Loading...

Акните се проблем број еден на тинејџерите, но и повозрасни лица често патат од нив. Еве како со помош на растение кое буквално расте во вашиот двор можете лесно да се ослободите од нив.Потопете во вода 20 грама свежа билка и 30 грама суви лисја од чувар-куќа. Оставете така да отстои една ноќ. Следниот ден смесата ставете ја на оган да врие 15 минути. Потоа тргнете ја смесата од оган и поклопена оставете ја 20 минути а потоа процедете ја.
Со течноста чистете го лицето по 5 пати на ден. Течноста чувајте ја во стаклен сад на студено место (во фрижидерот). Лицето берзо ќе се исчисти од акните и лузните од истите.Потопете во вода 20 грама свежа билка и 30 грама суви лисја од чувар-куќа. Оставете така да отстои една ноќ. Следниот ден смесата ставете ја на ога

loading...
Loading...