СО ЕДЕН ДОПИР СО ПРСТОТ за само 20 секунди исчистете ги запушените синуси

Loading...

Запушените синуси не се воопшто забавни. Предизвикуваат главоболка, го отежнуваат дишењето, послабо се слуша (бидејќи потешко го изедначувате притисокот).Сепак, можете да ги исчистите за 20 секунди со едноставна акупресура, без инхалирање со пареа (кој на +40 воопшто би сакал да се покрие со крпа врз пареа), без инхалатор (кој долгорочно ја уништува слузокожата), а што е најубаво, овој трик делува без разлика дали станува збор за запушени синуси, настинка, алергија или нешто трето.
Притиснете го јазикот до непцето. а прстот поставете го меѓу веѓите и притиснете. Држете така 20 секунди и синусите ќе почнат да се чистат.
Кога ќе го притиснете јазикот, не целете кон некое посебно место, туку подобро притиснете го целото непце. Кога ќе го опуштите јазикот, би требало да почувствувате мало поместување во задниот дел на грлото.Сепак, можете да ги исчистите за 20 секунди со едноставна акупресура, без инхалирање со пареа (кој на +40 воопшто би сакал да се покрие со крпа врз

loading...
Loading...