Со голема волја успеал: На 15 години имал 145 килограми, а сега има 70

Loading...

Нејтан Хјувит, со силна волја и упорност успеал да симне цели 76 килограми.Овој дечко на 15 години имал 145 килограми, но со голема упорност успеал да “скине” речиси половина од неговата тежина, денеска тој е советник за слабеење.
Нејтан Хјувит бил најдебелото дете во неговото училиште во Велика Британија, а до тој стадиум стигнал преку јадење на брза храна и играње на видео игри. Пресвртот во неговиот живот се случил во моментот кога на Нејтан не му било дозволено да се вози на тобоганот во паркот, бидејќи не можел да си го врзе сигурносниот појас. Тој си го променил живото и пред себе си поставил тешка задача. Денеска Нејтан има 23 години и е момче по кое ретко која девојка не би се загледала. После неговата голгота со тежината, тој решил да стане советин за слабеење. Тој вели дека дебелината кај младите луѓе во Велика Британија претставува се посериозен проблем.

Нејтан вели дека се има помирено со неговото минато и со сликите од неговото детство. Тој вели дека некои од неговите соученици кои му се исмејувале, денеска се токму негови клиенти.
На 19 години, на Нејтан морало да му биде отстранета вишокот на кожа. После оваа операција тој конечно можел да шета со главата горе и без проблеми со самодовербата.
Денеска, со финансиска поддршка од влатата, Нејтан се залага за што е можно повеќе да му помогне на децата кои страдаат од ист проблем како неговиот.Овој дечко на 15 години имал 145 килограми, но со голема упорност успеал да “скине” речиси половина од неговата тежина, денеска тој е советник за с

loading...
Loading...