Со храна против ракот

Loading...

Најновите истражувања покажаа дека со конзумирање на  пет обични намирни може да го намалите ризикот од рак.Овие намирници ги има во сечиј дом, па веруваме дека ги има и во вашиот:
1.Морков
Содржи антиоксиданси кои помагаат против ракот.
2.Житарици
Содржат фолна киселина која го намалува ризикот од рак.

 
3.Домат
Го намалува ризикот од рак на простатата.
4.Бел лук
Го намалува ризикот од рак на дебелото црево.
5.Влакна
Секоја храна која содржи влакна е одлична против ракот.Овие намирници ги има во сечиј дом, па веруваме дека ги има и во вашиот:
1.Морков
Содржи антиоксиданси кои помагаа

loading...
Loading...