Со помош на ОВИЕ ВЕЖБИ ќе научите правилно да дишете!

Често ви зборуваат да не дишете правилно а вас никако не ви е јасно под што се подразбира „правилно дишење“.Ако сте помеѓу оние кои некогаш посетувале музичко училиште, особено смеровите кои подразбираат дувачки инструменти или соло пеење, тогаш знаете како тоа се прави.
Меѓутоа, многу луѓе на светот не умеат правилно да дишат.
Целата поента е во дијафрагмата и дишењето од дијафрагмата. Нејзината значајна улога е во тоа што нејзините контракции наизменично го намалуваат и зголемуваат притисокот во градниот кош, што за последица има влез и излез на воздухот од белите дробови.
Погледнете ги триковите, односно вежбите со помош на кои ќе научите правилно да дишете!
 

Post by BuzzFeed Video.
Ако сте помеѓу оние кои некогаш посетувале музичко училиште, особено смеровите кои подразбираат дувачки инструменти или соло пеење, тогаш знаете ка

Пронајдете не на следниве мрежи: