Соборен хеликоптер на Украинската војска во Славјанск

Претседателот на Украина ја потврди информацијата дека во Славјанск е урнат хеликоптер на украинската армија.Хеликоптерот се срушил близу селото Андрејевка каде моментално се водат борби.
Хеликоптерот пренесувал војници за сменат ан ближното брдо Карачун.
Во несреќата загинале сите војници во хеликоптерот, меѓу кои и генерал-мајорот на военото воздухопловство Сергер Куљчицкиј.
Хеликоптерот се срушил близу селото Андрејевка каде моментално се водат борби.
Хеликоптерот пренесувал војн

Пронајдете не на следниве мрежи: