Сочувство од Димитриев до британскиот премиер Меј

Претседателот на Владата на Република Македонија, Емил Димитриев по повод терористичкиот чин во Манчестер, испрати писмо со сочувство до премиерката на Обединетото Кралство, Тереза Меј.– Со згрозеност, вознемиреност и тага ја примив информацијата за ужасниот терористички чин кој се случи во Манчестер. Во името на македонската Влада Ве молам примете ги изразите на длабоко сочувство и пренесете ги на семејствата на жртвите, се наведува во писмото.
Мислите и молитвите на македонските граѓани, се посочува, се со граѓаните на Обединетото Кралство.
– Република Македонија стои рамо до рамо со целата меѓународна заедница во борбата против тероризмот. Терористичките закани нема да го променат слободниот начин на живот и ќе бидат поразени со координиран, заеднички и бескомпромисен одговор, стои во писмото со сочувство од Димитриев до Меј.– Со згрозеност, вознемиреност и тага ја примив информацијата за ужасниот терористички чин кој се случи во Манчестер. Во името на м

Пронајдете не на следниве мрежи: