Согорете го вишокот масти со САМО 5 МИНУТИ ДНЕВНО!

Зимата е тука па затоа почесто и се затвараме по домовите и јадеме повеќе за полеснo да ги издржиме ниските температури.Најлошо од се е што немате волја за ништо,а  најверојатно ни за квалитетен тренинг. Но, сепак можете да издвоите по пет минути за некои од следните активности и да се поздравите од вишокот на килограми.
Скокајте
Скокајте на јаже.Ќе согорите 68 килограми.
Трчајте
Направете неколку кругови околу куќата и ќе согорите околу 62 калории.
Исчистете го снегот
Земете лопата и исчистете го снегот околу куќата.Ќе согорите 34 калории.
Усисувајте
Усисајте ја најголемата просторија во вашиот дом. Ќе согорите 20 калории.

Гответе
Засилете ја музиката и играјте додека го готвите омиленото јадење. Ќе согорите 26 калории.
Мавајте се со топки снег
Предизвикајте го вашиот партнер или деца на играње со снегот.Ќе согорите 34 калории.
Качувајте се по скали
Качувајте се по скалите и ќе согорите 36 калории.
Чистете
Соборете го рекордот во брзо чистење на кујната. Ќе согорите 23 калории.
Трчајте во место
Трчајте во место.Ќе согорите 45 калории.
Истегнете се
Искористете неколку минути за истегнување. Ќе согорите 20 калории. Најлошо од се е што немате волја за ништо,а  најверојатно ни за квалитетен тренинг. Но, сепак можете да издвоите по пет минути за некои од сле

Пронајдете не на следниве мрежи: