Шок: Уапсени затоа што објавиле фотографија на која се бакнуваат!

Loading...

До апсењето дошло откако локалните медиуми објавиле фотографија, а младите се во поправен дом за малолетници поради „непристојност“.Имено тинејџерите од 14 и 15 години се уапсени откако на Фејсбук прикачиле слика на која се бакнуват пред средното училиште во Рабат-Мароко.
До апсењето е дојдено откако локалните медиуми ја објавиле нивната фотографија, а парот е затворен поради „непристојност“.
Појавувањето пред суд е закажано за крајот на оваа недела. Исто така ќе биде испрашуван и тој што ги фотографирал. Многумина ја осудија рекацијата на власта, а во некои делови на државата организирани се и протести. Имено тинејџерите од 14 и 15 години се уапсени откако на Фејсбук прикачиле слика на која се бакнуват пред средното училиште во Рабат-Мароко.

loading...
Loading...