Шокантна вистина за освежувачите на воздух!

Loading...

Пред да шприцнете во просторот со некои од освежувачите на воздух, да го ставите во штекер освежувачот на база на масло или запалите миризливо стапче, потребно е да размислите два пати.Овие миризливи освежувачи кои скоро сите ги имате во домот можат сериозно да влијаат на вашето семејство, вклучувајќи ги и децата и фетусите.
Влијаат на нормалната работа на хормоните
86 % од тестираните освежувачи содржат опасни хемиски состојки.
Фталатите се користат како омекнувач за пластиката, против пенење во аеросолите а можат да се најдат и во пластичните играчки, автомобилите, боите пестицидите па и во козметичките производи и во парфемите.

Бројни студии на животните покажале дека изложеноста на фталатите го намалува тестостеронот, предизвикува малформација на гениталиите и ја намалува производната сперма.
Пет врсти на фталати од кои еден се наоѓа во освежувачите на воздух предизвикува сериозни дефекти кај новороденчињата и нанесуваат штета на решпродуктивниот систем. 
Затоа, заштитете се себеси и своето семејство и престанете со нивната употреба!Овие миризливи освежувачи кои скоро сите ги имате во домот можат сериозно да влијаат на вашето семејство, вклучувајќи ги и децата и фетусите.

loading...
Loading...