Шокантно: И се запалил ајфонот во џепот, тинејџерка се здобила со изгореници!

Loading...

Телефонот се запалил додека го држела во џепот. Се слушнало нешто како пукнало а потоа околу неа се создал дим. Професорот и колегите од класот тргнале да и помогнат.Тинејџерка од америчката држава Маинеа се здобила со изгореници по рамењата откако во џепот и се запалил iphone5S.
Веднаш откако седнала во клупата, девојката случнала како нешто пукнало во задниот џеп во кој го носела телефонот. Колегите од групата виделе како излегува дим од кај неа и веднаш тргнале да и помогнат, додека професорот ја покрил со ќебе за да го изгаси оганот.

Додека нејзините пријателки и помагале да ги соблече панталоните, од џепот паднал видно оштетен телефон.
Девојката била пренесена веднаш во болница, а засега сеуште не се знае причината поради која се запалил телефонот.
Девојката ајфонот го добила пред 2 месеци на поклон од нејзината мајка. Иако била шокирана кога слушнала што се случило, госпоѓа Мулиган рекла дека нејзината ќерка останала смирена, па барала истиот ден откако била на преглед да се врати на настава.
Ова не е прв инцидент со Apple телефоните. Пред неколку години се запалил ајфон4 се запалил при полнење на еден корисник во Калифорнија, но и при еден авионски лет во Австралија.
 Тинејџерка од америчката држава Маинеа се здобила со изгореници по рамењата откако во џепот и се запалил iphone5S.
Веднаш откако седнала во

loading...
Loading...