Шокантно: Малолетник и направил дете на 12 годишно девојче

Loading...

Против малолетникот К.Е (17)од Костолац – Србија е покрената кривична пријава заради обљуба над девојчето Б.Е (12) од Смедерево – Србија кое е сега во блажена состојба Против малолетникот К.Е (17)од Костолац, е покрената кривична пријава заради обљуба над девојчето Б.Е (12) од Смедерево, кое е сега во блажена состојба.
После поднесувањето на пријавата, Вишото јавно обвинителство во Пожаревац покренале истрага и и наложиле на полицијата да земе изјава од девојчето.
Девојчето изјавило дека со малолетникот К.Е е во врска од јули 2013. Во август истата година самоволно побегнала од родителската куќа и отишла кај него во Костолац, каде засновале вонбрачна заедница – пишуваат „Вечерни новости“.

Девојчето ја приложило и здравствената легитимација, од која се гледа дека се наоѓа во третиот месец од бременоста, а против малолетникот е покрената кривична пријава заради обљуба над дете.
Според тамошното законодавство, доколку дете, односно физичко лице до 14 години, дури и доброволно да стапи во сексуален однос со постаро лице, тоа ќе сноси кривична одговорност. Против малолетникот К.Е (17)од Костолац, е покрената кривична пријава заради обљуба над девојчето Б.Е (12) од Смедерево, кое е сега во блажена сост

loading...
Loading...