Шокантно: Погубиле здраво меченце!

Една швајцарска зоолошка градина се соочува со серија критики од здруженија за заштита на правата на животните по овој нехуман чин.Од зоолошката градина велат дека морале тоа да го сторат за да го поштедат младенчето од агресивниот татко.
Наводно, парот кафени мечки имале две мечиња. Кај таткото се родила завидливост бидејќи мајката им посветувала повеќе внимание на малечките отколку на него. Затоа тој го убил денотот од младенчињата, додека другото било постојано изложено на малтретирање од него, па затоа вработените решиле „да му ги скратат маките“.

 
Љубителите на животни се гневни на постапката на вработените во зоолошката. Тие велат дека секој пат кога се раѓаат нови животинчиња, тие и мајката се изолираат во посебен простор, со цел да се заштитат од љубоморниот и доминантен татко, нешто што во оваа зоолошка градина не било во пракса.
Во дивината оибично женката го брка мажјакот со цел да ги заштити малечките кои тој ги гледа како ривали. Од зоолошката велат дека не ги двојат женките од мажјаците, мислејќи дека тоа ќе ја наруши нивната врска.
Ваквите случаи на насилство и непочитување на животни лесно стигнуваат до медиумите по случајот кога во зоолошка во Копенхаген, Данска пред мали дечиња беше убиена и дисекцирана жирафа.Од зоолошката градина велат дека морале тоа да го сторат за да го поштедат младенчето од агресивниот татко.
Наводно, парот кафени мечки има

Пронајдете не на следниве мрежи: