Шокантно: Свет без рак е можен, но фармацевтската мафија го крие тоа!

Loading...

Шокантните тврдења дека светот без рак е можен, но дека тоа го крие фармацевтската мафија, го видеа светлото на денот во еден документарен филм кој се појавил на Јутјуб. Овие тврдења ги изнел и еден американски публицист Едвард Грифин во едно ексклузивно интервју за Телеграф. Приказната која следи е приказна за витаминот B17, која уште пред 50 години е синтетизираа под името Лаетрил, односно Амигдалин. Тоа го сторил биохемичарот Ернест Кребс.
Како што се наведува во документарецот кој се појави на сајтот Јутјуб, борбата да се докаже дека витаминот B17 може да го излечи ракот почнала уште пред 50 години. Појавата на теоријата на докторот Кербис и неговиот алтернативен лек под името Леатрил, од страна на американската Администрација за исхрана и лекови (FDA) е наречена „шарлатанска“ и „измама“. На граѓаните им е пренесено дека лекот е отровен и опасен. Така што приказната за витаминот B17, Лаетрил, Амигдалин (сите називи означуваат исто) е запечатена.
Но со појавата на интернетот повторно е отворена приказната за Ернест Кербс , Џони Берд, Ралф Мос и други кои се борат за вистината за лекот против ракот.
За се ова пишувал во својата книга „Политиката во лечењето на ракот“ и „Свет без рак“, Едвард Грифин. Тој живеел во Србија и дал ексклузивни интервјуа за Телеграф, во кои тврди дека хемотерапијата е медицинска измама. Ова тврдење го застапува и Александар Челебиќ, светски познат стручњак, кој тврди дека лекот против рак се крие во витаминот B17.
Витаминот B17 може да се пронајде во плодовите на праската, сливата, вишната, јаболкото и така натаму.
Документарецот кој говори за светот без рак можете да го погледнете овде:
Приказната која следи е приказна за витаминот B17, која уште пред 50 години е синтетизираа под името Лаетрил, односно Амигдалин. Тоа го сторил биох

loading...
Loading...