Шокантно видео: како метастазира карциномот

Loading...

Ракот, малигниот тумор или малигна неоплазма, претставува груба болест што се состои од абнормален раст на клетките со потенцијална можност да нападне или да се прошири на останатите делови на телото.Можните знаци и симптоми на ракот вклучуваат: Нови јазли, абнормално крварење, продолжена кашлица, необјасниво губење на тежината, како и промени во празнењето на цревата. Иако овие симптоми можат да укажуваат на рак, тие исто така можат и да се јават поради некои други проблеми. Познати се над 100 видови на рак од кои луѓето заболуваат.
Научниците се обидуваат да дознаат како ракот се шири низ телото, а ова видео покажува како тоа изгледа кога ќе се зголеми.
Можните знаци и симптоми на ракот вклучуваат: Нови јазли, абнормално крварење, продолжена кашлица, необјасниво губење на тежината, како и промени в

loading...