Шокантно: За две години почнува нова ледена доба

Loading...

Според податоците, кој ги имаме, температурата ќе започне да паѓа од 2014 години. Најниската температура на Земјата ќе биде измерена  околу 2055 година или плус минус 11 години, вели научникот .

Руските научници ја замислуваат својата верзија на крајот на светот. Тие веруваат дека после две години на Земјата почне почне многу постудено времето, и дека новиот леден период  ќе продолжи најмалку два века и буквално ќе замрзне светот.
Раководителот на космичките истражувања Пулковски  во Руската академија на науките, д-р Хабибуло Абдусаматов изјавува дека планетата веќе почна да се лади. Следејќи ги периодични промени на активност на Сонцето, можеме да заклучиме дека не чека  глобално затоплување или ладење.
„Според податоците што ги имаме, температурата ќе почне да паѓа постојано од 2014 година. Најниската температура на Земјата ќе достигне околу 2055. години, плус или минус 11 години “, вели научникот.
– За ладење ќе доведе до проблеми со храна. А, покрај тоа ќе биде и далеку потешко да се  организира пронаоѓањето на нафта и гас во северниот пол. Проблемот со греење  на домовите ќе биде многу актуелен.  Ладење ќе влијае речиси на сите , но најмногу на северните  држави – предупредува Хабибуло Абдусаматов.
Предвиденото ладење, ќе биде  по петти пат во последните девет века. Слични климатски настани беа повторување во 13, 15, 17 и 19 век.
 Според податоците, кој ги имаме, температурата ќе започне да паѓа од 2014 години. Најниската температура на Земјата ќе

loading...