Шокантно:Последните зборови на Анастасија беа:Мамо умирам не ме давај!

Среќо моја, зошто си отиде? Среќата ми ја однесе. Не можам повеќе Анастасија, врати ми се те моли мама- вака низ солзи збори мајката СнежанаКрикови и писок се слушаше денес во Врање, каде што почина во раните утрински часови деветгодишната Анастасија Трајковиќ, пациент кој страдаше од тумур хордома.
Долгата и тешка борба за живот ја изгуби во во 4:35, во нејзиниот дом во Врање.
„Среќо моја, зошто ме остави?  Среќата ми ја однесе! Не можам повеќе Анастасија, врати ми се те моли мама“- вака низ солзи збори мајката Снежана
Мајката Снежана низ солзи раскажува дека последните зборови на Анастасија биле „Мамо јас умирам те молам не ме давај!“
Ја држев за раката, ме стегаше многу силно и стискајќи преку заби ми велеше да не ја давам и дека таа умира.

Таа се бореше многу и ние со неа, но се надевавме дека ќе успееме во оваа битка со помош Божја да ја спасиме. Не сум сигурна чии гревови исплаќам, но мене судбината ме казни. Јас нема да го преживеам заминувањето на мојот мала кукличка – Снежана раскажува, бакнувајќи ја  Анастасија која лежи мртва во белиот ковчег.
Постариот брат Лазар и сестрата Сара не зборуваа ништо, само плачеа милувајќи ја Анастасија по нејзината коса, додека голем број роднини, пријатели, соседи и оставаа цвеќиња и палеја свеќи до кофчегот на Анастасија кој се наоѓаше во нејзината соба.
Анастасија издржала пет операции, четири хемотерапија, 11 зрачење, но поради влошување на болеста од Центарот за зрачење во Прага ја префрлиле во друга клиника за детска онкологија.
По неколкунеделното лежење во Детската болница во Врање, Анастасија била пуштена дома поради нејзина желба и желба на нејзините родители.Крикови и писок се слушаше денес во Врање, каде што почина во раните утрински часови деветгодишната Анастасија Трајковиќ, пациент кој страдаше од т

Пронајдете не на следниве мрежи: