Сокриено од јавноста: Малезискиот авион пренесувал мистериозен товар

Исчезнатиот малезиски авион пренесувал товар кој не беше наведен ниту на еден од списоците кои се однесуваат на летот МН370. Познато е само дека во авионот се наоѓале 4,6 тони манго и батерии од литиум, но недостасуваат уште 2,4 тони товар кој што не е документиран во ниеден список.Мистеријата во врска со товарот е воочена веднаш по изјавата на портпаролот на компанијата кој рече дека нема да им открие на новинарите што всушност претставуваат тие 2,4 тони товар.
„Не смееме да откриваме повеќе информации, бидејќи истрагата е во тек. Нашите адвокати ни советуваа да не изнесуваме никакви информации во јавноста“, изјави портпаролот, кој дури не смееше ни да го спомне името на компанијата која е произведувач на батериите, наведувајќи дека тој податок е строго доверлив.
Во документите само се наоѓа информацијата дека батериите од литиум мора да бидат спакувани со посебно внимание, бидејќи постои можност да дојде до пожар.
За батериите од литиум е кажано дека се дел од радарската опрема која требало да стигне во NNR Global Logistic во Пекинг, но товарот требаше да го преземе компанијата ЈНЈ International Transportation од Пекинг.
Една од приказните која што се има појавено е дека исчезнувањето на овој авион има врска со 20 од 239-те патници, кои што работеле за фирма што се занимава со производство на делови за оружје со висока технологија и навигација на авиони. Тие биле вработени во компанијата Freecale Semiconduntor, која е тексашка компанија која што има свои претставништва во Куала Лумпур и Тиајин во Кина.
Една новинска агенција има објавено дека нивните вработени е убедени дека МН370 сокриваше високо технолошко и електронско оружје за кое што биле задолжени спомнатите 20 патници.Мистеријата во врска со товарот е воочена веднаш по изјавата на портпаролот на компанијата кој рече дека нема да им открие на новинарите што всушно

Пронајдете не на следниве мрежи: