Сопругата и пријателите зборуваат со Шумахер!

Loading...

Освен неколку рефлексни потези, тој сеуште не реагира. Лекарите порачуваат дека може да помине доста време додека тој не се разбуди…До тогаш, за него се грижат неговите најблиски и збoруваат со него покрај креветот.
Фазата на будење  на Михаел Шумахер (45) од вештачката кома трае веќе неколку недели. Лекарите полека ја намалуваат количината на лекови кој тој ги прима.
Се поставува прашањето дали пациентот во кома може да слуша? 
Современата медицина сеуште не истражила колку информации од околината стигнуваат до пациентот додека е во кома.
Едно е сигурно, познатите гласови на семејството ја смируваат состојбата на пациентот и му даваат чувство на сигурност, кажува Др. Хеинпетер Мук од Хамбург.
Неговата сопруга Корина уште од првиот ден на незгодата секој ден го поминувала седејќи пкрај креветот на Шумахер.
Го посетувал и неговиот пријател Рос Браун, кој долго работел со него.  Посебно внимание му посветувале и медицинските сестри во болницата во која лежи, кои најчесто први приметуваат некои новости кај него. Поради тоа целото внимание е свртено кон него и во секој момент се очекува негова реакција!До тогаш, за него се грижат неговите најблиски и збoруваат со него покрај креветот.
Фазата на будење  на Михаел Шумахер (45) од вештач

loading...
Loading...