Сорос финансирал опозициски истражувања за критичари на радикалниот Ислам

Loading...

Хакери објавија над 2.500 документи на Фондацијата „Отворено општество“ на американскиот милијардер Џорџ Сорос, во кои се откриваат плановите за работа, стратегиите, приоритетите и другите активности на Сорос и опфаќаат извештаи за европските избори, миграцијата и азилите во Европа.Непрофитната група организирана од милијардерот финансиер Џорџ Сорос спроведува опозициски истражувања на мал број критичари на радикалниот ислам, за што неодамна беше објавен меморандум.
Документот од 2011 година под наслов „Extreme Polarization and Breakdown in Civil Discourse“  е еден од многуте кои се украдени од фондацијата „Отворено општество“ на Сорос кои беа објавени во саботата (повеќе ТУКА).
Таму има имиња на истакнати критичари од радикалниот Ислам, како Памела Гелер, Френк Гафни и Роберт Спенсер како таргет за опозициски истражувачи кои работеле на проектот управуван од Центарот за Американски прогрес (CAP), либерална тинк-тенк организација која добила милиони долари од групите на Сорос.
Во меморандумот, директорите на фондацијата „Отворено Општество“ се жалат дека прогресивни групи и членови на арапските земји, Блискиот Исток, Муслимани и Јужна Азијска – Американска зедница им недостасува „висок квалитет на опозициски истражувања“ за борба против „анти – муслиманската ксенофобија и промоција на толеранција“.
Сакаш грант: Ние плаќаме за крв по улиците: Еве што финансирал Сорос (прочитајте на следниот ЛИНК)Непрофитната група организирана од милијардерот финансиер Џорџ Сорос спроведува опозициски истражувања на мал број критичари на радикалниот ислам,

loading...