Совети за поубаво лице!

Loading...

Прочитајте ги овие неколку совети, со чија помош ќе го разубавите вашето лице!Не треба да се користи иста четка за нанесување на пудра за лице, на вратот и на деколтето, бидејќи маснотијата и другите нечистотии од деколтето многу лесно можат да се пренесат на лицето. Четките за шминкање треба да се мијат бар еднаш неделно, првенствено оние кои ги користите за течна пудра.
Доколку четките се направени од сунгер, најчесто се користат еднократно, или пак, по користењето мора да се измијат со топла вода и течен сапун. Потоа, треба да ги истриете благо со крпа и да ги оставите да се исушат.
Како што заклучивме, хигиената е најважна за убавото лице, па ви препорачуваме да обратите најмногу внимание токму на тоа!Не треба да се користи иста четка за нанесување на пудра за лице, на вратот и на деколтето, бидејќи маснотијата и д

loading...
Loading...