Спасени околу 100 лица по превртување на ферибот

Loading...

Филипинската Служба за цивилна заштита соопшти дека околу 100 лица се спасени, а две се загинати откако ферибот се преврте во централниот дел на Филипините.Бројот на досега спасените лица е многу поголем од официјалната цифра на регистрирани патници на фериботот, па затоа спасувачките екипи продолжуваат со потрага по преживеани или загинати.
Причина за превртувањето на бродот „Махарлика“ најверојатно е невремето проследено со силни ветрови и големи бранови.Бројот на досега спасените лица е многу поголем од официјалната цифра на регистрирани патници на фериботот, па затоа спасувачките екипи продол

loading...
Loading...