Спасувачите ги пронајдоа изгубените деца во Велс!

Loading...

Спасувачите ги пронајдоа сите 26 деца кои се изгубиле во Националниот парк Брекон Бикон во Велс, јави Би-Би-Си.Пронајдени се сите четири групи ученици, со кои беше загубена врската во планински реон во кој имало густа магла.
Децата или веќе се симнати од планината, или се на пат тоа да го направат.
Претходно денеска британските власти прогласија тревога откако учениците побарале помош.
Имаше опасност децата да се здобијат со смрзнатини, бидејќи во паркот Брекон Бикон врнел студен пороен дожд.Пронајдени се сите четири групи ученици, со кои беше загубена врската во планински реон во кој имало густа магла.
Децата или веќе се симнат

loading...