Спинот на „Бриф“ предизвика потсмев на социјалните мрежи

Loading...

Потпирајќи се на изјавите на неколку жители од подрачјата погодени со поплавите, порталот Бриф се обиде да направи спин со цел да спроведе уште една кампања за оцрнување на власта.Во моменти кога е потребна солидарност и луѓето несебично им помагаат на сограѓаните, порталите насочени кон опозицијата не бираат средства за да искористат незадоволство за да спроведат политички агенди со кои вината за временската непогода се префрли накај власта.
Како да не беше доволно што се појавија разни дезинформации во врска со начинот на волонтирање и помагање на граѓаните, перјаниците на опозицијата искористуваат изјава од еден жител со која спинуваат преку наслови дека граѓаните се гневни и создаат тензична ситуација за да се предизвика промена на јавното мислење преку непоткрепена пропаганда.
На социјалните мрежи веќе се појавија коментари и статуси како потсмев на ваквите спинувања:
Во моменти кога е потребна солидарност и луѓето несебично им помагаат на сограѓаните, порталите насочени кон опозицијата не бираат средства за да и

loading...