Спинови на соросоидите, нарачани на штета на Македонија

Loading...

Граѓаните се револтирани од манипулацијата и лагите на СДСМ, токму затоа на социјалните мрежи буквално гори откако Заев без никаков проблем реши да ја прифати платформата креирана во друга држава а која ќе се применува во Македонија. Македонскиот народ стана уценуван во сопствената држава. А пак опозициските платеници се обидуваат да манипулираат со двојазичноста. Во својата објава Христина Серафимовска го искажа својот став за манипулациите од страна на партијата која е подготвена да го изврши најголемото предавство на Македонија. Во целост ја пренесуваме објавата: 
„За нештата да бидат појасни ДА ПОЧНЕМЕ ДА ЧИТАМЕ…да не биде доцна! – Деновиве слушам албанскиот јазик бил „даден“ уште од 2008, а пак тука АЛБАНЦИТЕ НАЈГЛАСНИ НЕ ИМ БИЛО УДОСТОЕНО ПРАВОТО НА МАЈЧИН ЈАЗИК ВО 21 ВЕК…?!? – Грујо бил предавник, им дал се на Албанците (снимки од разговори), А КАКО ТУКА ЗАЕВ ИЗЛЕГУВА СО ПОНУДА ЗА АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК и Албанците масовно го гласаат пошто им нуди нешто што Грујо никојпат не им го дал…..ОБИЧНО СЕ НУДИ НА ПОНУДА НЕШТО ШО НЕ БИЛО ДАДЕНО (чиста логика) како сега ем дадено, ем се нуди?!!? – Излегуваат со програма за „соживот“, а освен понуда за Албанците забораваме дека постојат други националности?!!? И во целата збрка решив да го прочитам фамозниот Закон за јазици…..за нештата да бидат појасни и за волја на вистината утврдив дека НА НИТУ ЕДНО МЕСТО ВО ЗАКОНОТ НЕ Е СПОМНАТ АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК, наместо тоа стои „јазикот кој го зборуваат 20% од граѓаните“ притоа опфаќајки ги сите малцинства (а не ексклузивно Албанците), им го гарантира правото на мајчин јазик во сите сфери од општетсвото согласно демократијата и современите мултикултурни општества, НО ГО ГАРАНТИРА ИСТОВРЕМЕНО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК КАКО ПРВ И ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ! Е вака постапува државник кој се грижи за сите граѓани и кој приморан да ги имплементира точките од Рамковниот договор (кој сите го потпишаа) нашол заобиколен начин ем да го задоволе рамковниот, ем да не ги заборави другите малцинства и што е најважно ДА ГО ЗАШТИТИ МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ! СЕ ПРАШУВАМ ШТО Е ТОА ШТО ГО НУДИ ЗАЕВ И ЗОШТО ИМ СМЕТА НА АЛБАНЦИТЕ ОТСУСТВОТО НА ТЕРМИНОТ АЛБАНСКИ ЈАЗИК ВО ЗАКОНОТ КОГА ВЕЌЕ ГИ УЖИВААТ СВОИТЕ ПРАВА?!!? ОЧИГЛЕДНО ЗАД ПАРАВАНОТ „ПРАВО НА МАЈЧИН ЈАЗИК“ СЕ КРИЕ ЗАГОВОРОТ ЗА АЛБАНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА!!! ЧИТАЈТЕ И ЗАШТИТЕТЕ СЕ ОД СОРОСОВИТЕ СПИНОВИ!“Во целост ја пренесуваме објавата: 
„За нештата да бидат појасни ДА ПОЧНЕМЕ ДА ЧИТАМЕ…да не биде доцна! – Д

loading...