Според Џон Кери, Обама не ги наредил сите случаи на шпионорање

Loading...

Според изјавата на американскиот државен секретар Џон Кери претседателот Барак Обама не ги наредил сите случаи на шпионорање кои Националната агенција за безбедност  ги спроведувала во странство.Џон Кери изјави дека администрацијата на Обама се обидува да пронајде начин да се избори со тероризмот и во исто време да ја почитува приватноста.
Информациите кои во јавноста ги изнесе Едвард Сноуден не биле точни и Обама лично не ги наредил сите прислушувања. Агенцијата повеќето случаи ги развивала подолго време.Џон Кери изјави дека администрацијата на Обама се обидува да пронајде начин да се избори со тероризмот и во исто време да ја почитува приватноста.

loading...
Loading...