СПРЕЧЕН МАСАКР: Скокнале на терорист и го тепале додека не се онесвестил!

Loading...

Двајца американски војници на годишен одмор и еден постар Британец, патувале со француски воз на линијата Амстердам – Париз, во кој во петокот вечерта влегол наоружан напаѓач и отворил оган врз патниците.Меѓутоа, тие спречиле ново крвопролевање во Франција.
„Забележав еден вработен во железницата како бега, а тогаш видов маж со калашников“ – ја започнал приказната едниот од хероите на денот, Ентони Сендлер, кој заедно со припадникот на американските воздушни сили Спенсер Стоун и членот на Националната Гарда на Орегон, Алек Скарлатос (22), со помош на британскиот ИТ експерт, Крис Норман (62), спречија можна трагедија.
Терористот се подготвувал да запука, но тие го нападнале. Сепак, успеал да отвори оган и да рани три лица. Во еден момент, тие му го одзеле калашниковот, но тој извадил нож со кој се обидел да ги рани војниците. Немале избор, освен да го тепаат додека не се онесвести.
Подоцна го врзале и чекале да дојдат надлежните служби.
Напаѓачот е Ајуб ел Казани (26) со потекло од Мароко, а француските извори тврдат дека тој бил под надзор на француските власти поради тероризам. Тој со себе носел калашников, пиштол и ножеви.
Меѓутоа, тие спречиле ново крвопролевање во Франција.
„Забележав еден вработен во железницата како бега, а тогаш видов маж со калашни

loading...
Loading...