СПУКИМ: Студентите да излезат и да го искажат своето демократско право

Студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска бираат нов лидер на Студенскиот парламент.Изборите започнаа во 9 часот на сите 23 факултети, а се очекува да завршат во 16 часот.
Студенскиот парламент при УКИМ информира дека до 11:30 часот изборите поминале во најдобар ред и оти не е регистриран никаков посериозен инцидент.
– Апелираме до сите студенти да излезат и да го искажат своето демократско право за избор на студентски лидер, со тоа што ќе се однесуваат согласно сите демократски начела. Исто така апелираме да не се повикува на насилство и рушење на демократските процеси, бидејќи секое попречување право на сопствен избор е казниво со закон, се наведува во соопштението од Студенскиот парламент при УКИМ.Изборите започнаа во 9 часот на сите 23 факултети, а се очекува да завршат во 16 часот.
Студенскиот парламент при УКИМ информира дека до 11

Пронајдете не на следниве мрежи: