СРЕЌА И ПОКРАЈ МАКАТА: На парализираната невеста и се оствари сонот да лета со параглајдер

Loading...

„Отсекогаш сакав да летам со параглајдер, и конечно решив дека количката нема да ме спречи“Рејчел Фридман Чепмен е парализирана веќе 6 години, откако ја бутнале во базен на нејзината моминска вечер.
„Отсекогаш сакав да летам со параглајдер, и конечно решив дека количката нема да ме спречи“, вели таа.
Нејзе ја придружуваше инструкторот Мајк Елиот, кој скокна со неа додека сопругот Крис и едногодишната ќерка Кејли ја гледаа како ги прави невозможното..
„Иако пред да полетаме се плашев, си реков што биде-нека биде. Морам да признаам дека стравот помина откако почнав да уживам во неверојатната глетка по патот надолу“.
Нејзиниот живот драстично се смени во 2010 година, откако само неколку недели пред свадбата, другарите на шега ја бутнале во базен, и се случила трагедија: Таа си го скршила ‘рбетот.
Рејчел стана мајка лани, откако ја роди Кејли со помош на сурогат-мајка: „Таа се навикна да има мајка во инвалидска количка, а јас уживам да бидам покрај неа додека расте“.Рејчел Фридман Чепмен е парализирана веќе 6 години, откако ја бутнале во базен на нејзината моминска вечер.
„Отсекогаш сакав да летам

loading...