Среќата е во малите нешта – сонце на лице, благодарам од непозната личност

Можеби здравјето, парите и љубовта се првата асоцијација на среќа, но во секојдневието таа се сведува на малите работи – сонце на лицето, мирисот на свежо косената трева, љубезноста од некој непознат.. Често се кажува како среќата ја сочинуваат малите работи, а тоа не е без причина. Клучните животни случувања често кратко траат, а деталите се токму оние кои го “диктираат“ нашето расположение во текот на денот.Според ова, луѓето како најчеста причина за нерасположение ги наведуваат недоволното спиење и стресот, а ова се 50те работи според кои се чувствуваме подобро: 
1. Спиење во чиста и миризлива постелнина2. Сонце на лице3. “Благодарам“ од непознато лице за љубезен однос4. Случајно пронаоѓање на пари5. Слободно време за себе6. Смеење до солзи7. Одмарање на кревет8. Мирисот и вкусот на свеж леб9. Понудена помош кон другите10. Чувство на свежина после туш11. Омилена песна на радио12. Купување на омилените работи на распродажба13. Слушање на дождот додека сме дома14. Свежо кафе или чај15. Лични достигнувања16. Долга топла купка17. Првиот снег во зима18. Мирисот на искосена трева19. Топење на чоколада во уста20. Активности во природа21. Мирис на печена сланина22. Играње со домашно милениче23. Масажа24. Чувството дека е петок25. Убаво подготвена храна26. Будење пред алармот27. Вежбање28. Виножито29. Сеќавање на име или на нешто што сме заборавиле30. Одење по шушкаво есенско лисјеСпоред ова, луѓето како најчеста причина за нерасположение ги наведуваат недоволното спиење и стресот, а ова се 50те работи според кои се чувствува

Пронајдете не на следниве мрежи: