Станете вешти во кујна следејќи ги овие совети

Добрите совети за во кујна никогаш не се на одмет. Погледнете ги следниве совети и станете вистински мајстор во кујнатаТајната во убаво и меко парче месо лежи во чајот. Црниот чај делува како природен омекнувач на месото. Едноставно, сварете две шољи црн и јак чај, нека се излади, полеете го месото и оставете да се маринира.
Замрзнете ситни кругови лимон и ставете ги во обична вода за да добиете освежителен и ароматизиран напиток. Лимонот исто така може да го користите како додаток во вашите варива што ќе овозможи да добиете убава ароматизирана целина од која ќе исчезнат измешаните мириси.
Пред да ги измешате со миксер шеќерот и путерот, садот прелијте го со врела вода и оставете го да постои минута до две. Потоа истурете ја водата, избришете го садот, ставете ги путерот и шеќерот и ќе забележите како полесно и побрзо добивате хомогена смеса.
Ако сакате да добиете сјајна глазура за торта, таква каква што изработуваат во слаткарниците, тогаш во загреаната смеса за шлаг крем и иситнетата чоколада додатете три лажици растително масло.
Повеќе на najadise.mkТајната во убаво и меко парче месо лежи во чајот. Црниот чај делува како природен омекнувач на месото. Едноставно, сварете две шољи црн и јак чај,

Пронајдете не на следниве мрежи: