Станко Суботиќ ослободен од обвиненијата за шверц на цигари

Loading...

Судот во италијанскиот град Бари во вторникот го ослободи бизнисменот Станко Суботиќ од обвиненијата за мафијашко здружување заради шверц со цигари, изјави неговата адвокатка, Соња Чејовиќ.Таа наведе дека судот во Бари го уважил предлогот на италијанското Обвинителство за ослободителна пресуда.Со ова судот го ослободи Суботиќ од сите обвиненија кои му се товареа, рече Чејовиќ.Станко Суботиќ, познат и по прекарот „Цане“, беше обвинет за мафијашко здружување поради шверц на цигари од Црна Гора во Италија односно за перење пари во периодот од 1994 до 2011 година.Истрага против Суботиќ беше водена во неколку држави.
МакфаксСудот во италијанскиот град Бари во вторникот го ослободи бизнисменот Станко Суботиќ од обвиненијата за мафијашко здру

loading...
Loading...