СТАРА МИСТЕРИЈА: Што ќе ви се случи доколку помешате антибиотици и алкохол?

Loading...

Сигурно и вие барем еднаш сте чуле од лекарите, фармацевтите или добронамерните тетки дека не би требало да комбинирате било какви лекови а не посебно антибиотици со алкохол. Но, дали тоа е вистина?Со откритието на пеницилинот, лекарите конечно пронашле начин да застанат на патот на опасните полово преносливи болести како што се гонореја и сифилис.
Меѓутоа за да ги поттикнат своите пациенти да ја земаат терапијата и себеси повторно да не се изложуваат на инфекции, тие им препорачивале да не пијат, верувајќи дека на тој начин ќе влијаат на самоконтролата и намалувањето на нивната склоност кон ризично сексуално однесување барем додека не дојде до излекување.
КОНЕЧНО ПРОНАЈДЕН ЛЕК ПРОТИВ БОЛКА!
Дали знаете дека половите болести може да ги закачите и без секс?
Дека овој лекарски трик има смисла, се доказ и најновите истражувања на стручњаците за венерични заболувања кои потврдуваат дека луѓето под дејство на алкохол се склони кон тоа да се впуштаат во сексуални односи без кондом.

Сепак постојат лекови против инфекции кои НИКАКО не смеат да се комбинираат со алкохол, дури и од неколку голтки пиво, па дури и од сируп за кашлање кој содржи етанол, можете да добиете тешки халуцинации како главоболка, мака, повраќање, силно чукање на срцето, болка во стомакот, црвен осип на лицето а ако се искомплицираат работите може да настане и смрт.
ПИЕТЕ АНТИБИОТИЦИ?-ТОГАШ ОВА МОРА ДА ГО ЗНАЕТЕ!
Некои од тие лекови се метронидазол, тинидазол и сулфаметоксазол, кои се користат за лечење на инфекции  или бактерии.
Што се однесува до останатите антибиотици, вистината е дека ниту една пијачка ќе ви шкоди ниту ќе го поништи дејството на алкохол.
Меѓутоа, пијанството и мамурлакот дефинитивно не се состојба во која треба да се доведете себеси и својот организам кога сте болни.
Најпрвин оздравете а потоа ќе имате и причина да славите за тоа со некоја чашка алкохол!Со откритието на пеницилинот, лекарите конечно пронашле начин да застанат на патот на опасните полово преносливи болести како што се гонореја и сиф

loading...
Loading...